213-2025841

ΠΡΑΚΤΙΚΗ #89: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου – Περιβαλλοντική Αναβάθμιση περιοχών μέσω αναπλάσεων και συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων

ΠΡΑΚΤΙΚΗ #89: Δ. Κορδελιού – Ευόσμου – Περιβαλλοντική Αναβάθμιση περιοχών μέσω αναπλάσεων και συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων

Το συγκεκριμένο έργο έχει ως στόχο την υλοποίηση μας ολοκληρωμένης παρέμβασης, η οποία αποβαίνει προς όφελος του αστικού περιβάλλοντος, καθώς επίσης και στην χωρική, οικονομική και κοινωνική συνοχή των συνοικιών της ΔΕ Ευόσμου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Αντικείμενo της παρούσας παρέμβασης αποτελούν οι αναπλάσεις της περιοχής μεταξύ της περιφερειακής λεωφόρου και της οδού Αντώνη Τρίτση, των χώρων πρασίνου μεταξύ των οδών Ευφροσύνης, Μουσών, Ανδρομάχης και Ρωξάνης, του ελεύθερου χώρου που περικλείεται από τις οδούς Γαννιτσών, Θάλειας, Φαιάκων και Αγλαΐας, του ελεύθερου χώρου επί της οδού Νυμφαίου και παραπλεύρως των δύο μικρών γηπέδων ποδοσφαίρου (5×5), του χώρου πρασίνου στην συμβολή των οδών Αντώνη Τρίτση, Θάλειας και Εριφύλης και τέλος η εγκατάσταση ποδηλατικών σταθμών ενοικίασης ποδηλάτων α)παραπλεύρως του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και β) στην συμβολή των οδών Εριφύλης και Ευφροσύνης στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου.

Οι εν λόγω χώροι παρέμεναν αναξιοποίητοι και για το λόγο αυτό κρίθηκε σκόπιμη η ανάπλαση όλης της περιοχής. Οι παρεμβάσεις αφορούν την κατασκευή περιπατητικών διαδρομών με φυσικά υλικά, τη φύτευση νέων δένδρων, κατασκευή πεζοδρομίων, ραμπών ΑΜΕΑ, πλακών πορείας ατόμων με προβλήματα όρασης, τοποθέτηση ποδηλατοστασίων, κατασκευή ποδηλατικών διαδρομών, τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής, γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και ενός skatepark, πίστα ποδηλασίας ανωμάλου εδάφους. Επίσης, θα γίνουν όλα τα απαραίτητα ηλεκτρομηχανολογικά έργα και δίκτυα αποχέτευσης. Όλες οι επεμβάσεις δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά απεναντίας το αναβαθμίζουν.

Οι χώροι πρασίνου, με διάσπαρτους χώρους αναψυχής και μικρών αθλοπαιδιών, προσφέρουν σκιασμό, μαλακά δάπεδα, οπτική απομόνωση και εναλλαγές χώρων. Συνολικά θα δημιουργηθούν οι εξής θεματικοί πυρήνες: Αστικοί Κήποι 1, Αστικοί Κήποι 2, Αστική Διαδρομή, Αθλητικές Εγκαταστάσεις, ποδηλατόδρομοι, πίστα ποδηλασίας ανωμάλου εδάφους.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Δελτίο καλής πρακτικής Νο 89
Απόφαση Οικονομικής
Έγκριση Πίστωσης
Ένταξη της Πράξης

ΟΤΑ
Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου
Σχετική ιστοσελίδα