213-2025841

ΠΡΑΚΤΙΚΗ #77: Δ. Σκύδρας – Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2014

ΠΡΑΚΤΙΚΗ #77: Δ. Σκύδρας – Συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2014

Στο πλαίσιο συμμετοχής του Δήμου Σκύδρας στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας (ΕΕΤΔ) 2014 – European Local Democracy Week (ELDW)» που διοργανώνει το Συμβούλιο της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Δήμο από σχολεία και ομάδες πολιτών με στόχο την ξενάγηση στις αίθουσες του δημαρχιακού κτιρίου, την ενημέρωσή τους για τις αρμοδιότητες και τη λειτουργία του Δήμου, αλλά και την κατάθεση προτάσεων και τη συζήτηση με αιρετούς και στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών.

Ο Δήμος Σκύδρας συμμετείχε στην Ε.Ε.Τ.Δ. με το Σχέδιο που έχει τον τίτλο “ΠΝΥΚΑ” παραπέμποντας ευθέως με την ονομασία αυτή σε αντίστοιχους συνειρμούς και συσχετισμούς με την Αρχαία Αθήνα του Περικλή (υπενθυμίζεται ότι η Πνύκα είναι ένας λόφος κάτω από την Ακρόπολη όπου πραγματοποιούνταν οι συνελεύσεις της Εκκλησίας του Δήμου, ενώ αάλογη αναπαράσταση κοσμεί την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας).

Οι δράσεις που υλοποίησε Δήμος Σκύδρας, από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 έως τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013, περιλάμβαναν μεταξύ των άλλων τις εξής:

  • Μήνυμα του Δημάρχου για την Ε.Ε.Τ.Δ.
  • Ο Δήμος ήταν ανοιχτός στους πολίτες για ενημέρωση, ξενάγηση και καταγραφή των απόψεών και των προτάσεών τους για την ορθολογικότερη λειτουργία των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων του Δήμου .
  • Επισκέψεις αιρετών και στελεχών του Δήμου στα Σχολεία για ενημέρωση πάνω στη σημασία και στο σκοπό της Ε.Ε.Τ.Δ. και κυρίως για ν’ ακουστούν και να καταγραφούν οι  απόψεις, οι θέσεις και οι κρίσεις των μαθητών .
  • Στρογγυλό τραπέζι (ελεύθερη συζήτηση) μεταξύ πολιτών (κυρίως μαθητών Λυκείου ή φοιτητών), εκπροσώπων-δημοσιογράφων τοπικών μέσων ενημέρωσης και αιρετών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας με θέμα “Τοπική Δημοκρατία και Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης”.
  • Στρογγυλό τραπέζι (ελεύθερη συζήτηση) μεταξύ πολιτών (κυρίως μαθητών ή φοιτητών), εκπροσώπων-δημοσιογράφων τοπικών μέσων ενημέρωσης και αιρετών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, με θέμα “Λευκό, ΄Ακυρο, Αποχή στις δημοτικές εκλογές – Συνέπειες για την Τοπική Δημοκρατία”.
  • Οργάνωση εικαστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή παιδιών σε πλατείες της Σκύδρας με θέμα “Η Τοπική Δημοκρατία μέσα από την τέχνη”.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Δελτίο καλής πρακτικής Νο 77
Πρόσκληση Ενημερωτικών Επισκέψεων

 

ΟΤΑ
Δήμος Σκύδρας
Σχετική ιστοσελίδα