213-2025841

ΠΡΑΚΤΙΚΗ #12: Δ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΗ #12: Δ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Το Ιατρείο, που είναι το πρώτο παράρτημα του δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, και λειτουργεί με την υποστήριξη και υπό την εποπτεία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και με τη βοήθεια των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύει με ανθρώπινο δυναμικό το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης τουΔ ήμου, που θα στεγάζεται στο κτίριο της ΧΕΝ, στη Λεωφ. Μαρ. Αντύπα.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους ανασφάλιστους και άπορους δημότες ενήλικες και παιδιά), που λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, παραμελούν την υγεία τους, με σοβαρές συνέπειες τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη δημόσια υγεία.

Το Ιατρείο παρακολουθείται από Επιστημονικό Διευθυντή, τον οποίο όρισε ο Ιατρικός Σύλλογος, και τελεί υπό το συντονισμό επιτροπής με μέλη από τον Ιατρικό Σύλλογο, το Δήμο και τους Γιατρούς του Κόσμου, ενώ λειτουργεί με εθελοντές γιατρούς, μέλη του Ι.Σ.Α., και εθελοντές δημότες της πόλης στη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη, ενώ τον εξοπλισμό και τα λειτουργικά έξοδα τα καλύπτει αποκλειστικά ο Δήμος.
Εκτός από την ιατρική περίθαλψη, το Ιατρείο παρέχει και φαρμακευτική κάλυψη σε όσους το επισκέπτονται, οι οποίοι, μετά την εξέτασή τους από τους ιατρούς, και εφ’ όσον χρήζουν φαρμακευτικής αγωγής, λαμβάνουν τα φάρμακα που χρειάζονται δωρεάν.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
Δελτίο καλής πρακτικής Νο12
Δελτίο Τύπου Δήμου

ΟΤΑ
Δήμος Ηλιούπολης
Συνεργάτες
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
Σχετική ιστοσελίδα